Pārlekt uz galveno saturu

LBTU čempioni badmintonā 2024 – Roberts Miščenko un Inga Madžule

Attēla autors: No LLU arhīva

Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes (LBTU) Universiādē badmintonā 2024. gadā uzvarēja Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes (ESAF) students Roberts Miščenko un Lauksaimniecības un pārtikas tehnoloģijas fakultātes (LPTF) studente Inga Madžule. Turnīrā piedalījās 12 vīrieši un 6 sievietes, tai skaitā arī ārvalstu studenti no Indijas, Francijas, Itālijas un Vācijas.

Skatīt LBTU Universiāde badmintonā rezultātus.

LBTU Universiādes badmintona turnīrā varēja piedalīties ikviens esošais LBTU students, arī ārvalstu studenti, kā arī tie, kuri beiguši LBTU iepriekšējā studiju gadā. Tāpat varēja piedalīties arī studenti, kuri oficiāli noformējuši akadēmisko atvaļinājumu, bet nevarēja piedalīties studenti, kuri pārtraukuši studijas.

Sieviešu turnīrā visas spēlēs notika saīsinātā formātā – līdz diviem uzvarētiem 11 punktu setiem. Arī vīriešiem grupu turnīra spēles notika saīsinātā formātā. Sākot ar pusfināliem, tika spēlēti divi uzvarēti seti līdz 21 punktam.

Gan vīriešiem, gan sievietēm ir jauni LBTU Universiādes badmintona turnīra uzvarētāji. Pērna gada uzvarētāja sieviešu turnīrā Elza Jaunslaviete nevarēja piedalīties turnīrā šogad, jo atrodas Erasmus+ apmaiņas programmā un šajā semestrī studē Grieķijā, savukārt 2023. gada vīriešu turnīra uzvarētājs Mārtiņš Zemešs šogad finālā piekāpās Latvijas jauniešu turnīru daudzkārtējam uzvarētājam Robertam Miščenko, kurš no šī studiju gada Jelgavā studē studiju programmā "Ekonomika".

Inga Madžule ir no Varakļāniem un viņa badmintona prasmes apguva mācoties Aizkrauklē, taču Latvijas badmintona reitinga turnīros līdz šim nav piedalījusies. Savukārt rīdzinieks Roberts Miščenko ir ļoti pieredzējis badmintonists, ar Eiropas U17 un Eiropas U19 čempionātu pieredzi, bijis arī vairākkārtējs Latvijas jaunatnes un junioru čempionātu uzvarētājs.

LBTU Universiādes badmintona turnīrā bija pārstāvētas visas fakultātes: Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultāte, Inženierzinātņu un informācijas tehnoloģiju fakultāte, Lauksaimniecības un pārtikas tehnoloģijas fakultāte, Meža un vides zinātņu fakultāte un Veterinārmedicīnas fakultāte.

Raksta fotogrāfija no jbk.lv

Pievienots 29/02/2024