Pārlekt uz galveno saturu

Interesenti aicināti piedalīties profesora Kazimira Špoģa mantojuma zinātniski praktiskajā seminārā

Attēla autors: No LLU arhīva

9. martā no plkst. 10.30 LLU Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultāte (ESAF) aicina studentus, mācībspēkus un ikvienu interesentu piedalīties profesora Kazimira Špoģa mantojuma zinātniski praktiskajā seminārā "Zinātnes pamatvērtība – jaunas iniciatīvas zaļās ekonomikas kontekstā". Par precīzu norises vietu tik ziņots.

Semināru atklās Ekonomikas un sabiedrības attīstības Uzņēmējdarbības un vadībzinātnes institūta profesore, Dr.oec. Aina Dobele ar tēmu "Kazimirs Špoģis: latviešu lauksaimnieks, ekonomists, LLU profesors un politiķis", savukārt turpinājumā Kristiāna Pamše ar komandu ziņos par gliemežu audzēšanas izaicinājumiem Latvijā, Liene Gruņiere stāstīs par pārtikas nekaitīguma standartiem kā konkurētspējas veicinātāju, Diāna Līva informēs par bioloģiskās lauksaimniecības kooperācijas izaicinājumiem, taču Linda Groma dalībniekus iepazīstinās ar sociālās uzņēmējdarbības un vides aspektu mijsakarībām un Madara Dobele par pilsētu lauksaimniecības antropoloģiju - turp un atpakaļ.

Kopš 1978. gada Kazimirs Špoģis bija ekonomikas profesors, no 1982. gada - Latvijas Zinātņu akadēmijas korespondētājloceklis, no 2003. gada Valsts emeritētais zinātnieks un no 2004. gada emeritētais profesors. 2000. gadā profesors apbalvots ar Latvijas Triju Zvaigžņu ordeni un 1991. gada Barikāžu dalībnieka piemiņas zīmi, bet 1998. un 2002. gadā Kazimirs Špoģis saņēma valdības Atzinības rakstus par pašaizliedzību un panākumiem, strādājot Latvijas valsts un tautas labā.

Semināra programma pieejama, izmantojot šo saiti.

Fotogrāfijai ir ilustratīva nozīme (www.pexels.com)

Pievienots 14/02/2022