Pārlekt uz galveno saturu

Baiba Rivža ievēlēta par Augstākās izglītības padomes priekšsēdētāja vietnieci

Attēla autors: No LLU arhīva

Saeima šī gada 8. decembrī apstiprināja jauno Augstākās izglītības padomes sastāvu, kurai pilnvaras sākās 22. decembrī. Savukārt īsi pirms gada izskaņas, 29. decembrī, notika pirmā Augstākās izglītības padomes jaunā sastāva sēde.

Pirmajā jaunā sastāva Augstākās izglītības padomes (AIP) sēdē notika tās priekšsēdētāja un priekšsēdētāja vietnieka vēlēšanas. Tajās par priekšsēdētāju tika ievēlēts prof. Jānis Vētra, bet par AIP priekšsēdētāja vietnieci tika ievēlēta prof. Baiba Rivža no LLU Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes.

AIP ir Latvijas Republikas patstāvīga institūcija, kas izstrādā augstākās izglītības valsts stratēģiju, īsteno augstskolu, valsts institūciju un sabiedrības sadarbību augstākās izglītības attīstīšanā, pārrauga augstākās izglītības kvalitāti, nodrošina kvalitatīvu lēmumu par augstāko izglītību pieņemšanu.

AIP, saskaņā ar "Augstskolu likuma" 66. pantu, apstiprina Saeima uz četriem gadiem divpadsmit locekļu sastāvā. Bez J. Vētras un B. Rivžas jaunajā padomē turpmāk strādās arī Tatjana Volkova, Aldis Baumanis, Andris Teikmanis, Jānis Rozenblats, Aivars Mednis, Inga Vanaga, Arkādijs Zvaigzne, Anna Saltikova, Āris Žīgurs un Kārlis Šadurskis.

Pievienots 30/12/2016