Pārlekt uz galveno saturu

Profesora Jāņa Vanaga stipendiju saņem Kitija Ģeidāne

Attēla autors: No LLU arhīva

Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātē (LBTU ESAF) norisinājās studentu zinātnisko darbu studiju projekta "Ekonomika" konkurss studiju kursa "Bioekonomika" ietvaros, lai noskaidrotu profesora Jāņa Vanga 2022./2023. studiju gada stipendijas laureātu.

Kopumā tika saņemti divi Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes 2. kursa akadēmiskā bakalaura studiju programmas "Ekonomika" studentu darbi, ko vērtēja komisijas priekšsēdētājs docents Arnis Lēnerts, asociētais profesors Kaspars Naglis-Liepa un lektore Baiba Kizika.

Komisija vērtēja pretendentu prezentācija un uzstāšanās prasme, kā arī atbildes uz jautājumiem. Tika ņemta vērā vidējā svērtā atzīme par iepriekš apgūtajiem studiju kursiem un studiju projekta vadītāja vērtējums par izstrādāto studiju projektu. Izšķirošā nozīme bija studentu ieguldītajam darbam, veiktajam pētījumam un pretendenta spējai radīt vienotu pavedienu ar sava pētījuma aktualitāti un profesora J. Vanaga pētījumu tematiem.

Profesora J. Vanaga stipendijas piešķiršanas komisija kā labāko darbu atzina Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes 2. kursa studentes Kitijas Ģeidānes veikto pētījumu "Bioekonomikas sektora nozīme Latvijas ekonomikā", kas tika novērtēts ar 9 ballēm (darba vadītāja: docents Arnis Lēnerts).

Par sevi Kitija stāsta: "Esmu no Alūksnes puses, pabeidzu Malnavas koledžu "Banku zinības un finanses". Man ļoti patīk volejbols, mūzika, teātris un darbojos arī Southwestern advantage studentu programmā. Esmu atvērta jaunām idejām un iespējām, kā arī patīk iepazīt jaunus cilvēkus."

ESAF Domes sēdē 24.05.2023. tika piešķirta prof. J. Vanaga stipendija nākamajā studiju gadā Kitijai Ģeidānei.

Pievienots 02/06/2023