Pārlekt uz galveno saturu

Fakultātes pētnieki Stambulā apspriež atkritumu apsaimniekošanas prasmju attīstīšanas iespējas pārtikas nozares uzņēmumos

Attēla autors: No LLU arhīva

LLU Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultāte kopā ar partneriem no Turcijas, Spānijas, Itālijas, Lietuvas un Lielbritānijas piedalās Erasmus+ projektā GO ZERO "Bezatkritumu pieejas veicināšana pārtikas sektorā". Projekta pētnieki - prof. Andra Zvirbule un prof. Gunta Grīnberga-Zālīte -  15. decembrī viesojās Stambulā uz projekta Go Zero transnacionālās darba grupas tikšanos. Tikšanās mērķis bija reprezentēt katra partnera veikumu iepriekšējā periodā un diskutēt par turpmākajām aktivitātēm, kas balstītas uz jaunākajām zinātniskajām un profesionālajām pieejām, kā arī veicināt pārtikas nozares uzņēmumu darbinieku aktīvu iesaisti atkritumu samazināšanas procesos un izstādāt apmācības metodoloģiju.

Pasākumus organizēja Stambulas provinces vides un urbanizācijas direktorāts (IPDEU) sadarbībā ar Vides un urbanizācijas ministriju. Pasākumos piedalījās arī augsta līmeņa vadītāji no Turcijas, gan arī Bosforas Universitātes (Bogaziči University) pētnieki un citu projekta partnerorganizāciju pārstāvji.

Šobrīd projekta aktīvajā fāzē pētnieki kopīgi izstrādā profesionālo apmācību kursus, kuri būs modulāri un nodrošinās dažādu pārtikas sektoru darbinieku apmācības par ilgtspējīgas biznesa prakses ieviešanu, izmantojot jaunākās pieejas atkritumu apsaimniekošanā. Izstrādāto  apmācību programmu satura aprobācija tiks veikta, iesaistot gan pasniedzējus un pētniekus, gan arī pārtikas nozaru ekspertus.  Izglītojošie materiāli būs pieejami arī e-platformā, kuru plānots izstrādāt nākamajā projekta fāzē.

Projekts tiek finansēts Eiropas savienības Erasmus+ projekta ERASP11 – "Bezatkritumu pieejas veicināšana pārtikas sektorā" (2020-1-TR01-KA202-093424) ietvaros.

Projekta īstenošanas periods: 31.12.2020 līdz 29.06.2023.

Informācija par projektu:
https://www.llu.lv/lv/projekti/apstiprinatie-projekti/2020/bezatkritumu-pieejas-veicinasana-partikas-sektora-go-zero-zero
https://twitter.com/gozero2021
https://www.facebook.com/GoZero2021-101698008736262/
https://www.youtube.com/channel/UCinN5cWZqbPA4wqtONcvmOg

Foto

 

Pievienots 27/12/2021