Pārlekt uz galveno saturu

Aizvadīts profesora Kazimira Spoģa mantojuma zinātniski praktiskais seminārs "Zinātnes pamatvērtības praktiskie risinājumi"

Attēla autors: No LLU arhīva

Jau sesto reizi Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes – LBTU (iepriekš – LLU) Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes Uzņēmējdarbības un vadībzinātnes institūts rīkoja profesora Kazimira Špoģa mantojuma zinātniski praktisko semināru "Zinātnes pamatvērtības praktiskie risinājumi".

Semināru atklāja Uzņēmējdarbības un vadībzinātnes institūta direktore Anita Auziņa, bet pēc tam Arta Liepa dalībniekus iepazīstināja ar biozinātnes tēvu un viņa sniegumu. K. Špoģis dzimis Latgales pusē 1927. gada 28. martā un bija latviešu lauksaimnieks, ekonomists, profesors, kā arī politiķis. Viņa sniegums zinātnē un sabiedriskajā dzīvē ir augstu novērtēts ar dažāda līmeņa apbalvojumiem.

Semināra saturu veidoja studenti ar savām idejām, to realizēšanas procesu grūtībām un rezultātiem. Kā pirmā ar savu inovatīvu problēmas risinājumu uzstājās Inese Skapste, prezentējot jūras aļģu ekstrakta pielietošanas novērtējumu bioloģiskajā lauksaimniecībā, tādejādi aizvietojot pesticīdus ar bioloģisko mēslojumu un īstenojot "Zaļā kursa" stratēģiju.

Otrais runātājs bija 2021. gada absolvents Intars Bušinskis, kurš pastāstīja par pieredzes gaitu starp teoriju un praktisko pielietojumu strausu fermas realizācijā, tāpat dalījās stāstos par savu mērķu realizēšanu, neskatoties uz grūtībām un šķēršļiem. 

Kā trešās runātājas bija Elizabete Alma Rāviņa un Katrīna Meijere, kuras stāstīja par iegūto pieredzi hakatonā, iedvesmojot klausītājus noticēt savai idejai un akcentēja, ka ne vienmēr uzvara ir svarīgākā, bet gan process, pieredze un iegūtās zināšanas.

ESAF UZVA institūts izsaka īpašu pateicību semināra sponsoram Fazer Latvija par sagādātajām garšīgajām balvām, kā arī paldies visiem dalībniekiem, atbalstītājiem un tehniskajam personālam.

Pievienots 14/03/2023