Pārlekt uz galveno saturu

ESAF viesojas Valsts kontrolē

Attēla autors: No LLU arhīva

Atsaucoties uz Valsts kontroles uzaicinājumu klātienē tikties ar topošajiem profesionāļiem finanšu un grāmatvedības jomā, 2019. gada 5. martā LLU ESAF studenti kopā ar lektori Lailu Kelmeri devās vizītē uz Valsts kontroli. Ierodoties Valsts kontrolē, mūs sagaidīja Valsts kontroles vadītāja, Valsts kontroliere E. Krūmiņa un personāla daļas darbinieces.  

Tikšanās laikā Valsts kontroles darbinieki sniedza ieskatu valsts revidenta darba specifikā, pastāstīja gan par prakses iespējām un prakses atbalsta programmu, gan par darba uzsākšanas un karjeras iespējām Valsts kontrolē.

Trīs stundas aktīva darba pagāja nemanot - interesantas prezentācijas, saistoši piemēri no revidentu ikdienas darba, pat no studentu pilsētas – Jelgavas dzīves. Studenti risināja praktiskas situācijas un mēģināja izprast vai piedāvāto dāvanu karti vai pusdienas revidents var pieņemt vai tomēr nevar un meklēja skaidrojumu. 

Studenti no praktiķiem uzzināja, ka zināšanas, ko viņi šodien iegūst no mūsu pieredzējušiem pasniedzējiem, lieti noder ikdienā strādājot savā izvēlētajā profesijā. Protams, zināšanas visu laiku ir jāpapildina, jo revidenta darbā izpēta un iepazīst daudz un dažādas nozares.

Pateicamies Valsts kontrolei par šo iespēju, par interesanto un lietderīgo sarunu. Sarunas beigās noskaidrojām, ka pieci klausītāji būtu gatavi startēt konkursā, lai kļūtu par revidentiem un rūpētos, lai nodokļu maksātāju nauda tiktu izlietota saprātīgi un lietderīgi. Divi studenti saprata, ka labāk darīs ko citu, bet pārdomās palika 20 studenti un daži savas domas paturēja noslēpumā, nenobalsojot. Diskusijas starp studentiem turpinājās arī autobusā, kad devāmies atpakaļ uz mūsu fakultāti. Lieliska pieredze!

Informāciju sagatavoja : vieslektore Laila Kelmere no ESAF Finanšu un grāmatvedības institūta 

Pievienots 06/03/2019