Pārlekt uz galveno saturu

ESAF studenti iepazīstas ar augstas pievienotās vērtības produktiem DB Schenker Latvia

Attēla autors: No LLU arhīva

“Zināšanas ir rezultāts saskarsmei ar ārējo pasauli”, teicis ķīniešu filozofs Mo Dzi. Lai izzinātu, kā praksē tiek vadītas starptautiskās loģistikas sistēmas, LLU Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes studentiem bija iespēja viesoties uzņēmumā DB Schenker, kurš ir pasaules mēroga loģistikas nozares līderis ar 140 gadu pieredzi globālajā preču apritē.

DB Schenker apņemšanās ir piedāvāt inovatīvus piegādes ķēdes risinājumus, kas met izaicinājumu ierastajai kārtībai, tāpēc studenti mācību ekskursijā izzināja loģistikas sistēmas darbības praktisko pusi, apmeklējot daudzfunkcionālos preču  transportēšanas terminālus, iepazīstoties ar jaunākajām tehnoloģijām, kas nodrošina efektīvu laika plānošanu un drošus preču transportēšanas kanālus, kā arī uzzināja daudz jauna par DB Schenker piedāvātajiem pakalpojumiem ar augstu pievienoto vērtību. 

Ekskursijas dalībnieki secināja, ka mūsdienīgi loģistikas risinājumi spēj ne tikai uzlabot darbplūsmu, bet arī palīdz izveidot stratēģijas galīgās montāžas un produktu marķēšanas atlikšanai līdz pēdējai ražošanas fāzei. Šādas pieejas kopējais mērķis ir uzlabot krājumu pārvaldību, samazināt krājumus un nodrošināt produktu konfigurāciju, transformāciju vai lokalizāciju. DB Schenker Latvia augstas pievienotās vērtības produkti ir pārkonfigurēšana, kārtošanas un mezglu pakalpojumi, kvalitātes pārbaudes, personalizēšana (piemēram, izšūšana, lāzergravēšana), iesaiņošanas, pakalpojumi (piemēram, kopīgs iesaiņojums, plēve, ietīšana), marķēšana un cenu zīmes, apgrieztā loģistika (piemēram, remonts, garantijas pārbaudes), atpakaļ atdoto preču apstrāde un citi specializēti papildpakalpojumi, kas būtiski atvieglo DB Schenker klientu rūpes, tādējādi dodot tiem iespēju vairāk pievērsties savām pamatdarbības jomām.

Mācību ekskursijas laikā LLU studentiem bija iespēja gūt iepazīties par loģistikas procesa vadīšanas specifiku un jaunākajiem pakalpojumiem, kā arī personīgi izzināt citus starptautiskā biznesa organizēšanas jautājumus pie Korporatīvo klientu daļas vadītājas Baibas Āboltiņas un projektu vadītāja Imanta Petrova. Sakām lielu paldies DB Schenker Latvia par atsaucību un vērtīgajām zināšanām!

Informāciju sagatavoja ESAF asociētā profesore G.Grīnberga-Zālīte

Pievienots 20/11/2018