Pārlekt uz galveno saturu

Starptautiskās nedēļas

Attēla autors: No LLU arhīva

No 24. līdz 28. aprīlim ERASMUS+ programmas ietvaros LLU Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātē norisinājās Erasmus+ Starptautiskā nedēļa un 18. starptautiskā zinātniskā konference “Economic Science for Rural Development”. Lai uzstātos ar lekcijām ERASMUS+ programmas ietvaros, fakultātē bija ieradušies 9 vieslektori no Lietuvas un Polijas.

Otrdien, 25. aprīlī, vieslekciju lasīja Aurelija Kustiene no Aleksandra Stulginska universitātes (Lietuva) par tēmu “Development of Audit Market in Lithuania and Application of the New EU Audit Rules” (noklausījās 43 studenti) un divi vieslektori no Bidgoščas Tehnoloģiju un Dzīvības zinātņu universitātes (Polija) Marek Sikora un Grzegorz Dzieza par tēmu “Logistics and supply chain management” (noklausījās 40 studenti).

Trešdien, 26. aprīlī, vairākas vieslekcijas notika vienlaicīgi. No Varšavas Dzīvības zinātņu universitātes (Polija) bija ieradušās 4 vieslektores - Alina Danilovska ar lekciju “The Economic Development of the Country from the Convergence Theory Perspective” (noklausījās 50 studenti), Aneta Mikula ar lekciju “Poverty and social exclusion in selected countries of the European Union” (noklausījās 20 studenti), Mariola Chrzanowska ar lekciju “How to Lie With Statistics?” (noklausījās 55 studenti) un Monika Zielinska-Sitkiewicz ar lekciju “Visualization as an Instrument of Supporting the Data Analysis” (noklausījās 62 studenti). No Rietumpomerānijas Tehnoloģiju universitātes (Polija) bija ieradies vieslektors Bartosz Mickiewicz ar lekciju “Polish Agriculture as Important Factor of Sustainable Development of Rural Areas” un no Krakovas Lauksaimniecības universitātes (Polija) bija ieradusies vieslektore Dagmara Zuzek ar lekciju “Problems of Agribusiness in Poland” (noklausījās 17 studenti). Pēc lekcijām vieslektori devās ekskursijā uz Rīgas Motormuzeju un LIDO Atpūtas centru, lai iepazītos ar Latvijas vēsturi un kultūru.

Ceturtdien, 27. aprīlī, ESAF norisinājās 18. starptautiskā zinātniskā konference “Economic Science for Rural Development”, kurā piedalījās arī Starptautiskās nedēļas vieslektori. Vakara saviesīgā daļa tika aizvadīta atpūtas kompleksā “Grantiņi” Jelgavas novada Svētes pagastā.

Piektdien, 28. aprīlī, ārvalstu vieslektori un konferences dalībnieki devās ekskursijā ar tēmu “Zemgales garša”. Tās ietvaros tika apmeklēta Bauskas pils, kokapstrādes darbnīca “Amatnieki”, z/s “Krūmaļi”, Tērvetes alus darītava un Tērvetes garšu restorāns Dobelē.

Pēc Jelgavā pavadītās nedēļas, daudzi vieslektori pauda savu atzinību un pateicību par organizētajiem pasākumiem un izteica vēlmi atgriezties Latvijā un Jelgavā.

2018. gadā Starptautiskā nedēļa ESAF notiks maija otrajā nedēļā.

Noslēguma vakars
Pievienots 22/05/2017