Pārlekt uz galveno saturu

ESAF studentei piešķirta Kristapa Morberga stipendija

Attēla autors: No LLU arhīva

Šajā rudenī Latvijas Universitātes Fonds pirmo reizi piešķīris Kristapa Morberga vārdā nosaukto stipendiju arī vienam LLU studējošajam. 2016./2017. studiju gadā kā pirmā to saņems LLU Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes (ESAF) studente Kristīne Vaļeika.

Kristīne Vaļeika ir ESAF studiju programmas “Organizāciju un sabiedrības pārvaldes socioloģija” 3. kursa studente. Studijās uzrāda augstus rezultātus, turklāt ir aktīva arī zinātniskajās un sabiedriskajās aktivitātēs. Studente ir piedalījusies starptautiskajā studentu konferencē “Students on Their Way to Science”, ziņojot par pašas veiktā pētījuma “Jauniešu pieredze ar ātrajiem kredītiem: problēmas un risinājumi” rezultātiem.

K. Vaļeika ir aktīva ESAF Studējošo pašpārvaldes pārstāve, un kopš studiju sākšanas ir iesaistījusies studentu pasākumu organizēšanā, pārstāvot gan fakultāti, gan universitāti kopumā.

“Kristīne ne tikai augstu vērtējama studiju rezultātu un vērtējumu sasniegšanā, bet arī cilvēciskajās īpašībās. Viņa izceļas ar profesionālu un atbildīgu pieeju darbam, ir komunikabla, izpalīdzīga, zinātkāra un ar labu komandas izjūtu,” studenti raksturo ESAF dekāne Andra Zvirbule.

Kā stāsta K. Vaļeika, stipendijas apliecības saņemšanas dienā, kad tika godināti visi LU Fonda stipendiāti, bijis patīkami atrasties starp daudz izciliem Latvijas jauniešiem, kuri ir ļoti zinoši un talantīgi.  Tas ļāvis apjaust, cik ir izdarīts un cik vēl daudz vajag darīt. Iegūtā stipendija studentei palīdzēs neapstāties pie sasniegtā un būs spēcīgs dzinulis sevi pierādīt turpmāk gan akadēmiskajā gan sabiedriskajā darbībā.

“Kļūt par dižmecenāta Kristapa Morberga stipendiāti ir vārdos neaprakstāms gods, tas ir īpašs novērtējums. Vēlos pateikt lielu paldies ģimenei un draugiem, kas ikdienā mani atbalsta un palīdz ieraudzīt motivāciju darīt un neapstāties. Īpašs paldies LLU docentei Gintai Kronbergai un ESAF  dekānei Andrai Zvirbulei-Bērziņai par atbalstu, iesakot mani kā kandidāti stipendijas iegūšanai,” stāsta studente.

Kristapa Morberga stipendija nav vienīgā stipendiju programma, kuru neadministrē LLU Attīstības fonds, bet uz kuru var pretendēt LLU studējošie. Par aktuālajiem citu universitāšu vai fondu stipendiju konkursiem var iegūt informāciju to mājaslapās, bet par LLU Attīstības fonda stipendiju programmām ieteicams konsultēties ar LLU Studiju centra speciālisti Arnitu Lejavu Lemberi (e-pasts: attistibasfonds@llu.lv ).

Pievienots 09/12/2016