Pārlekt uz galveno saturu

Latvijas Banka izsludina studentu zinātniski pētniecisko darbu konkursu

Attēla autors: No LLU arhīva

Latvijas Banka izsludinājusi kārtējo studentu zinātniski pētniecisko darbu konkursu, kura mērķis ir veicināt Latvijas un eiro zonas tautsaimniecības makroekonomisko problēmu apzināšanu un analīzi, iesaistot šajā darbā spējīgākos jaunos ekonomistus.

Konkurss tiek rīkots jau 20. reizi, un tajā aicināti piedalīties Latvijas, Lietuvas un Igaunijas pilsoņi, nepilsoņi un ārzemnieki, kas konkursa norises laikā reģistrēti kā Baltijas valstīs akreditēto augstākās izglītības iestāžu bakalaura vai maģistra programmu studenti(-es), kā arī Baltijas valstu iedzīvotāji, kas studē ārvalstīs.

Konkursā var piedalīties ar darbiem par aktuālām Baltijas un eiro zonas tautsaimniecību skarošām tēmām.

Darbi jāiesniedz Latvijas Bankā no 2022. gada 16. maija līdz 30. maijam. Uzvarētājus noteiks speciāli izveidota Latvijas Bankas ekonomistu žūrija. Godalgotie darbi tiks publicēti Latvijas Bankas tīmekļvietnē www.makroekonomika.lv, to autori saņems naudas prēmijas (t.sk. Izcilības balvas ieguvējs – 2000 eiro, 1. vietas ieguvējs – 1500 eiro, divi 2. vietas ieguvēji – 1250 eiro par katru darbu, trīs 3. vietas ieguvēji – 1000 eiro par katru darbu; ja darbam ir vairāki autori, prēmija sadalāma starp tiem).

Konkursa nolikumu, iepriekšējo gadu laureātu darbus un citus materiālus var apskatīt Latvijas Bankas tīmekļvietnes www.makroekonomika.lv sadaļā "Studentiem". Latvijas Bankas ekonomistu Oļega Krasnopjorova, Kārļa Vilerta un Ievas Opmanes blogi par konkursa norisi un priekšnoteikumiem izcila diplomdarba uzrakstīšanai pieejami:

Lai iedvesmotu studentus piedalīties konkursā, 2017. gada konkursa laureāts – toreiz Latvijas Universitātes students, tagad Latvijas Bankas ekonomists – Klāvs Zutis dalās savā pieredzē, kas viņam kā studentam bija grūtākais un arī vērtīgākais konkursā.

Vairāk informācija pieejama, izmantojot šo saiti.

Pievienots 17/05/2022