Pārlekt uz galveno saturu

LLU profesore Baiba Rivža turpina Draudzīgā aicinājuma tradīcijas

Attēla autors: No LLU arhīva

Turpinot aizsāktās tradīcijas, 28. janvārī LLU Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes (ESAF) profesore un vadošā pētniece Baiba Rivža viesojās Jelgavas Valsts ģimnāzijā, lai akcijas “Draudzīgais aicinājums” ietvaros papildinātu skolas bibliotēku ar grāmatām, kā arī tiktos ar skolas direktori Inesi Bandenieci.

Apciemojot ģimnāziju, profesore tai uzdāvināja grāmatas dažādās mācību jomās – ģeogrāfijā, ekonomikā un vēsturē. Turklāt pagājušajā gadā ģimnāzijas grāmatu plaukti tika papildināti ar Valsts pētījumu programmas EKOSOC-LV astoņām grāmatām, ko noslēdza desmit projektu kopīgā monogrāfija "Simtam pāri. Viedā Latvija".

Akcija “Draudzīgais aicinājums” Latvijas skolās tika dibināta 1935. gadā. Tās laikā katrs absolvents varēja atcerēties savu kādreizējo skolu un dāvināt grāmatas, mākslas priekšmetus, ziedot līdzekļus skolu fondiem. Draudzīgo aicinājumu uzsācis bijušais Valsts prezidents Kārlis Ulmanis, kurš savā vārdadienā uzdāvinājis bērnības skolai grāmatas un aicinājis arī citus atcerēties par savām skolas gaitām.

Pievienots 29/01/2020