Pārlekt uz galveno saturu

LLU profesore, vadošā pētniece Baiba Rivža un jaunie zinātnieki lauksaimniecības jomā prezentēja pētījumu rezultātus starptautiskā konferencē Viļņā

Attēla autors: No LLU arhīva

LLU profesore, vadošā pētniece un Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) akadēmiķe Baiba Rivža, kā arī jaunie zinātnieki lauksaimniecības jomā un VPP projekta INTEFRAME-LV prezentēja savu pētījumu rezultātus starptautiskā konferencē "Jauno zinātnieku konference lauksaimniecības attīstībai" Viļņā, kuru organizēja Lietuvas Zinātņu akadēmija.

Konferencē piedalījās vairāki jaunie zinātnieki, pētnieki no vadošajām lauksaimniecības un meža nozares pētnieciskajām institūcijām, kā arī universitātēm Latvijā: L. Lukstiņa, A. Zaļuma, D. Kļaviņa (Latvijas Valsts mežzinātnes institūta "Silava"), V. Hohlova, M. Darguža, M. Stepiņa (Latvijas Lauksaimniecības universitātes) un I. Plūduma- Pauniņa (Latvijas Lauksaimniecības universitātes Mācību un pētījumu saimniecības "Pēterlauki") un L. Ābele (Liepājas Universitāte).

Konferences plenārsēdē uzstājās ar ziņojumiem par VPP projekta INTERFRAME- LV pētījumu rezultātiem projekta vadītāja LZA akadēmiķe Baiba Rivža un LLU doktorante Vera Hohlova.

Ļoti augstu novērtējumu saņēma jaunās zinātnieces no Latvijas Valsts mežzinātnes institūta "Silava" L. Lukstiņa, A. Zaļuma, D. Kļaviņa par prezentāciju “Celma augstuma ietekme uz Heterobasidion spp. un dabiskās Phlebiopsis gigantea attīstību maza diametra priežu celmos”.

Foto: Lietuvas Zinātņu akadēmija

Pievienots 20/11/2019