Pārlekt uz galveno saturu

ESAF studenti apmeklē maizes ceptuvi "Lāči"

Attēla autors: No LLU arhīva

23. aprīlī Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes (ESAF) 1. kursa “Komercdarbība un uzņēmuma vadība” studenti viesojās maizes ceptuvē “Lāči.” Teorētisko zināšanu aprobēšana praksē ir neatņemama studiju procesa sastāvdaļa, līdz ar to studentiem ir iespēja klātienē iepazīties ar uzņēmumu darbības principiem.

Studiju kura “Komercdarbības globalizācijas” ietvaros, ESAF studentiem tika organizēta mācību ekskursija, lai izzinātu Latvijas rudzu maizes vērtīgās īpašības, kā arī eksportētājas veiksmes stāstu.  Studentiem bija iespēja satikt SIA “Lāči” īpašnieku Normundu Skauģi, kurš dalījās savā pieredzē, kā veicināt veiksmīgu Latvijas produktu konkurētspēju un atpazīstamību ārvalstu tirgos.

Ekskursijas laikā studenti iepazinās ar maizes ceptuves “Lāči” maizes produktu iepakojuma dizainiem, kā arī uzņēmuma zīmolvedības stratēģijām, kas tiek pastāvīgi pilnveidotas, mainoties sabiedrības vērtībām un situācijai tirgū. Studenti piedalījās arī radošās nodarbēs - sava rudzu maizes klaipa un kliņģera cepšana. Jāpiebilst, ka studenti neiztikta arī bez dažādu SIA “Lāči” gardumu degustācijas un praktiskām aktivitātēm, tādējādi tika saņemts ar uzņēmuma SIA “Lāči” maizniekmeistaru kolektīva diploms.  

Diploms

Informāciju sagatavoja Dr.oec., asoc. prof. Gunta Grīnberga-Zālīte

Pievienots 24/04/2018