Pārlekt uz galveno saturu

Šeit top veiksmīgas karjeras – diplomus saņems 720 LLU absolventu

Attēla autors: No LLU arhīva

Jaunnedēļ Latvijas Lauksaimniecības universitātē (LLU) sāksies fakultāšu izlaidumi, kuros pēc veiksmīgas eksāmenu nokārtošanas un studiju noslēgumu darbu aizstāvēšanas, diplomus saņems provizoriski 720 absolventu, no tiem 540 studenti un 180 maģistri.

2017. gada vasaras izlaidumu sēriju sāks Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes absolventi, kuri diplomus saņems 17. jūnijā, 19. jūnijā izlaidums notiks Tehniskās fakultātes absolventiem, 20. jūnijā – Vides un būvzinātņu fakultātes, kā arī Pārtikas tehnoloģijas fakultātes absolventiem, 21. jūnijā Informācijas tehnoloģiju fakultātes un Meža fakultātes absolventiem, 22. jūnijā Lauksaimniecības fakultātes absolventiem. Izlaidumu laiks noslēgsies ar Veterinārmedicīnas fakultātes izlaidumu 27. jūnijā. Visi izlaidumi notiks Jelgavas pilī, LLU Aulā.

Absolventu vidū provizoriski gaidāmi arī četri "Izcilības" diplomu ieguvēji – no Tehniskās fakultātes, Vides un būvzinātņu fakultātes un Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes. LLU izcilības diplomu pasniedz absolventiem, kuriem studiju laikā vismaz 75 procenti no atzīmēm bijušas 9 vai 10 un nav vērtējumu, kas zemāki par 7 ballēm. Tāpat diploma pretendentam valsts eksāmeni vai studiju noslēguma darbi jāaizstāv ar 9 vai 10 ballēm. Izcilības jeb "sarkanais diploms" ir pierādījums jauniešu augstajām darba spējām, disciplīnai un nopietnajai attieksmei pret studiju darbu.

Izlaidumā absolventi tērpjas īpašos absolventu tērpos, kas ir atšķirīgas katrai fakultātei. Tērps sastāv no mantijas un cepures ar attiecīgās fakultātes krāsas auklu un pušķi, maģistriem – šalles noteiktajā krāsā. Pirms diploma saņemšanas pušķis ir cepures labajā pusē, pēc diploma saņemšanas absolvents pušķi pārliek uz cepures pretējo pusi. Absolventi zem mantijas velk svinīgu tērpu – vīrieši atkarībā no laika apstākļiem uzvalku ar vai bez žaketes, melnu tauriņu vai kaklasaiti; sievietes – kleitu, kas nav garāka par mantiju vai svārkus un baltu blūzi. Ieteicams vilkt slēgtus un formālus apavus – melnus vai pieskaņotus mantijas un tās apkakles krāsai.

Ja kādu iemeslu dēļ absolvents nevar ierasties izlaidumā, diplomu pēc tam varēs saņemt LLU Studiju centrā vai arhīvā Jelgavas pilī.

Savukārt tie absolventi, kuri plāno turpināt studijas LLU, aicināti pieteikties augstākā līmeņa studijām no 4. līdz 11. jūlijam, izmantojot iespēju pieteikties elektroniski LLU Informatīvajā sistēmā. 11. jūlijā desmito reizi notiks Uzņemšanas nakts, kad dokumentus studijām varēs iesniegt arī no plkst. 20.00 līdz 24.00.

izlaidums

 

Pievienots 07/06/2017