Pārlekt uz galveno saturu

BSC Baltic Studies Centre

Attēla autors: No LLU arhīva

Darba sludinājums: Prakses vieta “Apvārsnis 2020” pētnieciskajā projektā SALSA
Pieteikšanās līdz 15.06.2017.

Vadošais Latvijas sociālo zinātņu institūts Eiropas projektu īstenošanā Baltic Studies Centre (www.bscresearch.lv) piedāvā vasaras prakses / darba vietu motivētam sociālo vai dabas zinātņu studentam vai absolventam, kurš gribētu apgūt darba pieredzi un iemaņas starptautiskā zinātniskā projektā.

Darba uzdevums:
Piedalīties Eiropas Savienības pētniecības un inovāciju programmas “Apvārsnis 2020” projekta SALSA („Small farms, small food businesses and sustainable food security”, http://www.salsa.uevora.pt/en/) lauka darbā un datu vākšanā. Veikt noteiktu ģeogrāfisko punktu (kultūraugu lauku) fotografēšanu Latgales un Pierīgas reģionu lauku teritorijās pēc satelītkartēs norādītām koordinātēm. Fotografēšana abos reģionos jāveic 2017. gada jūlijā-augustā. Aptuvenais fotografējamo punktu skaits – 400 katrā reģionā. Punkti būs grupēti, taču starp punktu grupām būs jāveic pārbraucieni. Darbs paredz mobilitāti.


Prasības:
Pieteikties var ģeogrāfijas, bioloģijas, lauksaimniecības, socioloģijas, ekonomikas, komunikācijas un citu zinātņu studenti vai absolventi. Pretendentam jābūt atbildīgam un precīzam, gatavam ceļot Latvijas teritorijā, pašam organizēt savu darba laiku un īstenošanas veidu, nepieciešamības gadījumā īslaicīgi apmesties lauka darba reģiona viesnīcās vai īrētos mājokļos. Nepieciešama vadītāja apliecība, sava vai īrēta vieglā automašīna. Būs nepieciešama prasme orientēties vidē, rīkoties ar fotoaparātu, GPS ierīcēm (apmācība tiks nodrošināta). Īpaši aicinām pieteikties pretendentus, kuriem ir apmešanās iespējas gan Latgales, gan Pierīgas reģionos, kā arī tos, kuriem ir īpaša interese par lauku attīstības jautājumiem.


Mēs piedāvājam:
• iespēju piedalīties starptautiska zinātniska projekta lauka darbā;
• pieredzējušu pētnieku padomu un apmācību;
• fotografēšanai nepieciešamos tehniskos līdzekļus (fotoaparātu, GPS ierīces, kartes);
• iespēju izmantot projekta pieredzi un datus savā zinātniskajā darbā;
• pievilcīgu un konkurētspējīgu atalgojumu;
• automašīnas nomas un degvielas izdevumu kompensāciju;
• naktsmītņu izdevumu segšanu;
• neaizmirstamu lauka darba pieredzi un piedzīvojumu Latvijas vasarā.


Kā pieteikties?
Pretendentiem līdz 15.06.2017. jāiesūta motivācijas vēstule un CV (e-pasta adrese info@bscresearch.lv) ar norādi „SALSA lauka darbs”.

Pievienots 07/06/2017