Pārlekt uz galveno saturu

ESAF aicina apmeklēt starptautiskās nedēļas lekcijas un konferenci

Attēla autors: No LLU arhīva

No 24. aprīļa līdz 28. aprīlim Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātē (ESAF) jau tradicionāli tiek organizēta starptautiskā nedēļa, kuras ietvaros lekcijas lasīs mācībspēki no dažādām valstīm un norisināsies starptautiskā konference "Ekonomikas zinātne lauku attīstībai 2017”.

Starptautiskajā Erasmus+ nedēļā fakultāti apmeklēs 14 kolēģi no Lietuvas, Polijas (Poznaņas, Ščecinas, Varšavas, Bidgoščas un Krakovas) un ASV. Lekcijas lasīs 11 kolēģi par dažādām tēmām ekonomikā, vadībzinātnēs, lauksaimniecībā, sociālajās zinātnēs, loģistikas vadībā, kā arī par nabadzības un sociālo atstumtību dažādās Eiropas valstīs.
Savukārt pārējie kolēģi brauc pieredzes apmaiņā, lai diskutētu par veiktajiem pētījumiem LLU un par sadarbības iespējām starp zinātniekiem.

Starptautiskās nedēļas ietvaros norisināsies starptautiskā konference „Ekonomikas zinātne lauku attīstībai”.  Konferences mērķis ir apkopot idejas un raisīt diskusijas starp ekonomistiem, sociālo un vadības zinātņu pārstāvjiem, kā arī citiem zinātniekiem, kuru pētnieciskās intereses saistītas ar lauku un lauksaimniecības problemātiku. Tradicionāli konferencē tiek akcentēta ekonomikas zinātnes daudzveidīgā loma un ieguldījums lauku attīstībā, tomēr jau ceturto gadu konferences sākotnējā iecere ir paplašināta un tajā iekļauj arī sociālo un citu zinātņu idejas, tādējādi veicinot starpdisciplināras un multidimensionālas pieejas lauku pētniecības attīstību.

Konferencē, līdztekus kolēģiem no Latvijas augstākās izglītības un pētniecības iestādēm,  piedalīsies arī zinātnieki no Polijas, Uzbekistānas un Lietuvas. Plānots, ka divās konferencēs dienās ar ziņojumiem uzstāsies konferences dalībnieki vairākās tematiskajās grupās: ražošana un sadarbība lauksaimniecībā, integrēta un ilgtspējīga reģionālā attīstība, bioekonomika, finanses un nodokļi, mārketings un ilgtspējīgs patēriņš, lauku attīstība un uzņēmējdarbība, mājražošana un jaunas dimensijas sabiedrības attīstībā.

27. aprīlī tradicionāli tiks pasniegta profesora Benjamiņa Treija balva jaunajiem doktoriem par nozīmīgiem pētījumiem ekonomikā un lauku attīstībā.

Vieslekcijas un konference notiks ESAF, Svētes ielā 18, Jelgavā.

Lekciju norises programma.

Pievienots 21/04/2017