Pārlekt uz galveno saturu

Atvērto durvju dienā topošie studenti nostiprina savu interesi par konkrētām studiju programmām

Attēla autors: No LLU arhīva

24. martā LLU norisinājās Atvērto durvju diena, kuras laikā jaunieši no dažādām Latvijas pilsētām viesojās Jelgavā, lai uzzinātu par studiju un karjeras iespējām astoņās fakultātēs, iesaistītos dažādās aktivitātēs, kā arī iepazītu universitāti un Studentu pilsētu.

Atvērto durvju dienas ietvaros Jelgavas pilī pulcējās visi, kuri vēlējās apskatīt visu astoņu fakultāšu stendus, kā arī iepazīties ar LLU Studējošo pašpārvaldi. Jaunieši draudzīgā gaisotnē sarunājās ar studentiem un mācībspēkiem par studentu ikdienu, studiju gaitām, iespējām katrā profesijā un citiem neskaidriem jautājumiem. Jāatzīst, ka daļa topošie studenti jau bija apmeklējuši izstādi “Skola 2017”, kā arī meklējuši informāciju LLU portālā. Lielākā daļa jauniešu atzina, ka jau ir izlēmuši, kurā fakultātē vēlas studēt un uz Jelgavu atbraukuši visu apskatīt klātienē.

“Vislielākā interese jauniešiem ir par pamatstudijām, bet Tehniskās fakultātes interesenti vēlējās iegūt plašāku informāciju gan par maģistra, gan nepilna laika studijām. Šogad LLU Atvērto durvju dienu apmeklēja vairāk kā 200 skolēni, kuri izrādīja arī lielu interesi par informatīvajām lekcijām,” stāsta Komunikācijas un mārketinga centra vadītāja Lāsma Līcīte.

Jaunieši no Ilūkstes 1. vidusskolas Madars Megnis un Kārlis Elerts plāno uzsākt studijas Meža fakultātes programmā “Mežzinātne”, jo M. Megnim šo studiju programmu ir ieteikusi māsīca, kura jau ir LLU absolvente, kā arī uzskata, ka, studējot šajā programmā, paveras plašas karjeras iespējas. Savukārt K. Elertam jau ir izdevies kopā ar tēti apskatīt un plānot meža darbus.

Samanta Trektere pašlaik mācās 12. klasē Liepupes vidusskolā un jaunajā studiju gadā plāno uzsākt studēt Vides un būvzinātņu fakultātes programmā “Ainavu arhitektūra un plānošana”. Samanta stāsta, ka par šo studiju programmu interesējas jau kopš 10. klases, jo zīmēšana ir jaunietes sirdslieta. Viņa arī vēlas attīstīt un pilnveidot ne tikai zīmēšanas prasmes, bet arī izprast dabu un veidot ainavu. Samanta ir apmeklējusi izstādi “Skola 2017” un LLU Atvērto durvju dienu laikā uzzināja par studiju programmu plānu un nepieciešamajām zināšanām, lai uzsāktu studijas LLU.

Savukārt Brocēnu vidusskolas 12. klases skolniece Linda Ābele atzīst, ka ir mainījusi savu sākotnējo studiju virziena izvēli. “Vidusskolas laikā man bija interese par ekonomiku, taču kādu dienu apskatīju piedāvātās studiju programmas LLU un sapratu, ka gribu studēt zemes ierīcību un mērniecību, jo vēlos iepazīt vidi, plānot teritorijas, kā arī papildināt zināšanas ģeogrāfijā,” stāsta Linda no Brocēniem.

Līdzīgā situācijā nonācis Gustavs Grūtups, kurš ieradies no Rīgas un beidzis 3. semestri Rīgas Tehniskās universitātes Enerģētikas un elektrotehnikas fakultātē, bet domā mainīt studiju virzienu. Atvērto durvju dienā viņš interesējas par studiju iespējām Tehniskās fakultātes studiju programmā “Dizains un amatniecība”, jo Gustavam ir zināšanas un pieredze dizaina jautājumos, apmeklējot zīmēšanas kursus, un interese par šo virzienu.  

Skolēniem pasākuma laikā bija iespēja gan konsultēties ar fakultāšu pārstāvjiem, gan piedalīties informatīvajās lekcijās. Tā Informācijas tehnoloģiju fakultātes dekāns Gatis Vītols stāstīja skolēniem par populārākajiem IT mītiem un skaidroja, ka IT nozare nav domāta tikai vīriešiem, studiju procesā nav tikai matemātikas studijas un IT darbiniekiem nav visa diena jāpavada pie datora.

Lai arī Atvērto durvju diena LLU ir aizvadīta, ikvienam interesentam augstskolas Studiju centrā un fakultātēs, iepriekš sazinoties, ir iespēja gūt konsultācijas gan par universitātē apgūstamajām studiju programmām, gan uzņemšanas noteikumiem, studiju procesu, sadzīves apstākļiem un brīvā laika pavadīšanas iespējām Jelgavā.

Pievienots 24/03/2017