Pārlekt uz galveno saturu

LLU aicina uz Atvērto durvju dienu un piedāvā iegūt "budžeta” vietu jau pavasarī

Attēla autors: No LLU arhīva

Kā iespējams, ka "1 + 1 > 2”? Matemātiķi to sauc par kļūdu, bet mēs – par pievienoto vērtību, kas iegūstama studiju laikā Jelgavā un paver ikvienam LLU absolventam bezgalīgas karjeras iespējas. Ja arī tu vēlies uzzināt, kā tas iespējams, tad dodies 24. martā uz Jelgavu – Latvijas Labākās universitātes jeb tautā dēvētas par Latvijas Lauksaimniecības universitātes Atvērto durvju dienu!

Interesenti Jelgavas pilī (Lielā iela 2, Jelgava) aicināti no plkst. 10.00 līdz 15.00, kur varēs iepazīties ar LLU plašajām studiju iespējām un uzdot jautājumus gan par iestāšanos LLU un lekciju norisi, gan sadzīvi un universitātē notiekošo ārpus lekcijām tiem jauniešiem, kuri jau ir izvēlējušies savas karjeras pamatu likt Jelgavā. Tāpat būs iespēja apmeklēt informatīvās lekcijas, kas sāksies plkst. 10.00, tikties ar universitātes mācībspēkiem un doties ekskursijās uz fakultātēm.

Divas no astoņām LLU fakultātēm piedāvās iespēju piedalīties zināšanu pārbaudēs un jau Atvērto durvju dienā iegūt valsts finansētu studiju vietu.

Vides un būvzinātņu fakultātē notiks konkursi, kur skolēniem būs iespēja iegūt valsts finansētu studiju vietu programmās "Zemes ierīcība un mērniecība", "Būvniecība", "Vide un ūdenssaimniecība", kārtojot pārbaudījuma testu jebkurā laikā no plkst. 10.00 – 16.00, bet programmas "Ainavu arhitektūra un plānošana" interesentiem plkst. 13.00 notiks zīmēšanas olimpiāde. Pirmo trīs vietu ieguvēji katrā studiju programmā varēs pretendēt uz valsts finansētu studiju vietu. Konkursi notiks Vides un būvzinātņu fakultātē, Akadēmijas ielā 19, Jelgavā, bet zīmēšanas olimpiāde notiks Valdekas mācību korpusā, Rīgas ielā 22, Jelgavā.

Savukārt Pārtikas tehnoloģijas fakultāte, kas piedāvā apgūt pamatstudiju programmas – "Pārtikas produktu tehnoloģija" un "Ēdināšanas un viesnīcu uzņēmējdarbība", dos iespēju skolēniem piedalīties ķīmijas konkursā un pretendēt uz kādu no trīs "budžeta vietām". Ķīmijas konkurss notiks Jelgavas pils 171. telpā plkst. 11.00.

Turklāt 24. marts ir pirmā nodarbību diena divās profesionālās orientācijas "skolās”, ko universitāte piedāvā skolēniem – Jauno būvdarbu vadītāju, būvuzraugu un projektētāju skolā (plkst. 11.00) un Jauno zemes ierīkotāju un mērnieku skolā (plkst. 12.00). Abām norises vieta ir Vides un būvzinātņu fakultātē, Akadēmijas ielā 19, Jelgavā. Dalība tajās ir bez maksas un vairāku nodarbību laikā nedēļas nogalēs skolēniem ir iespēja izprast būvinženieru un zemes ierīcības inženieru darbu, kā arī pārliecināties par savu piemērotību šīm specialitātēm.

LLU augstākās izglītības līmenī šodien studētgribētājiem piedāvā vairāk kā 60 studiju programmas kādā no trijiem īstenotajiem virzieniem – biozinātnēs, inženierzinātnēs vai sociālajās zinātnēs. Plašāk zināmas ir studijas lauksaimniecībā, veterinārmedicīnā un mežsaimniecībā, taču universitāte īpaši lepojas ar daudzveidīgajām inženieru programmām, kurās tiek sagatavoti inženieri ar pievienoto vērtību: prasmīgi tehnoloģiju radīšanā un izmantošanā, zinoši specifiskās nozarēs, sākot no pārtikas līdz pat videi un enerģētikai, un sociāli atbildīgi, kuri spēj izprast cilvēkus, būt emocionāli inteliģenti un talantīgi sociālajās aktivitātēs.

ADD
Pievienots 08/03/2017