Pārlekt uz galveno saturu

Inovācija: teorija un prakse

Attēla autors: No LLU arhīva

LLU Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātē 19.01.2016. notika ikgadējais profesora Ervida Grinovska atceres pasākums. Šogad zinātniski praktiskā semināra tēma bija "Inovācija: teorija un prakse".

Pasākums tika organizēts sadarbībā ar Latvijas Lauksaimniecības un meža Zinātņu akadēmiju un Valsts pētījumu programmu EKOSOC-LV. To organizēja Ekonomikas un reģionālās attīstības institūta asoc. prof. Aija Eglīte. Ar ievadvārdiem semināru atklāja institūta direktore prof. Modrīte Pelše. Mūsu fakultātes profesoram E. Grinovskim 15. janvārī ir dzimšanas diena. Šajā gadā viņam būtu palicis 91 gads, bet nu jau 12 gadus profesors nav starp mums. Taču viņa idejas ir dzīvas un aktuālas arī šodien. Tāpēc gada sākumā organizējam seminārus viņa atcerei par dažādām aktuālām tēmām, šajā reizē par inovācijām.

Ar ziņojumu par "Valsts pētījumu programmu "EKOSOC"" uzstājās LLU profesore, VPP vadītāja Baiba Rivža. Viņa informēja par projektā iesaistītajām institūcijām un tēmām, kuras ir ietvertas EKOSOC projektā. Atzīmēja nozīmīgākos sasniegtos rezultātus. RTU asociētā profesore, EKOSOC-LV programmas 7.projekta vadītāja Karine Oganisjana uzstājās ar ziņojumu "Sociālā inovācija". Tika demonstrēta arī profesores patentētā piramīda "Piramīdu slepenais spēks", ar kuras palīdzību viņa veikusi dažādus eksperimentus. LLU asociētā profesore Sandra Muižniece-Brasava uzstājās ar ziņojumu "Zināšanu pārnese LLU", kurā stāstīja par zinātniskajiem pētījumiem, izgudrojumiem un iespējām nākotnē LLU fakultātēs. Ar "Veiksmes stāstu" dalījās LLU vadošā pētniece Ilga Gedrovica. Notika "MILZU!" graudaugu pārslu produkcijas, ābolu čipsu un bišu propolisa dienas devas iepakojuma prezentēšana un produktu degustācija. Šos produktus varam uzskatīt par veiksmīgu inovāciju realizāciju, kur zinātnieku devums nonācis ražošanā un atradis savu pircēju. 

Pievienots 29/11/2016