Pārlekt uz galveno saturu

ESAF Starptautiskajā nedēļā jaunas zināšanas sniedz 17 ārvalstu lektori

Attēla autors: No LLU arhīva

ESAF Starptautiskajā nedēļā jaunas zināšanas sniedz 17 ārvalstu lektori

No 18. līdz 22.aprīlim Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātē sadarbībā ar Erasmus+ un EKOSOC-LV norisinājās Starptautiskā nedēļa, kuru organizēja Erasmus+ koordinatore V. Tetere un Ekonomikas un reģionālās attīstības institūts. Tajā piedalījās 17 vieslektori no Lietuvas, Ungārijas, Itālijas, Horvātijas, Rumānijas, Polijas, Portugāles un Vācijas.

Starptautiskās nedēļas sākumā vieslektori tikās ar ESAF dekāni A. Zvirbuli. Pēc tam notika tikšanās ar LLU rektori I. Pilveri. Vieslektori devās ekskursijā uz pils muzeju un kapenēm. Starptautiskās nedēļas dalībniekiem bija iespēja iepazīties arī ar mūsu pilsētu.

Otrdien, trešdien un ceturtdien notika vieslektoru lekcijas ESAF studentiem. Lekciju tēmas bija ļoti dažādas – par auditu, par ģimenes uzņēmumu darbību, par tūrismu, par integrēšanos darba tirgū, par mājsaimniecībām, par Eiropas monetāro politiku, par statistikas datu rīkiem un analīzes iespējām, par lauksaimniecību, u.c. Tēmas tika pieskaņotas studiju kursiem, kurus šobrīd apgūst studenti. Studenti par vieslekciju apmeklēšanu varēja saņemt uzlīmes. Sakrājot vismaz sešas uzlīmes, tātad apmeklējot 6 ārvalstu lektoru lekcijas šajā nedēļā, varēja piedalīties balvu izlozē. Izlozes rezultāti tiks paziņoti 27.aprīlī.    

Trešdien vieslektori kopā ar EKRA institūta pārstāvjiem devās ekskursijā uz Jaunpils pili, kur izbaudīja atraktīvu ceļojumu viduslaikos ar iejušanos tā laika tēlos.  

Valsts pētījumu programmas EKOSOC-LV ietvaros (Nr. 5.2.2. un Nr. 5.2.3) notika ārvalstu lektoru diskusija par programmā ietvertajiem aktuālajiem jautājumiem un viņu pieredzi.

Vairāki vieslektori piedalījās arī starptautiskajā zinātniskajā konferencē "Economic Science for Rural Development", kura notika 21. un 22. aprīlī.  

Pievienots 29/11/2016